Real Peanut Butter е храна со висока содржина на различни витамини и минерали, високи количини на растителен протеин. Ова е многу важно за децата, вегетаријанците и најмногу за активните спортисти. Особено за нив го развивме овој производ со намалена содржина на маснотии.

Содржината на незаситени маснотии помага да се задржи нивото на холестерол на ниско ниво, што пак го намалува ризикот од срцеви заболувања.

Една лажица путер од кикирики обезбедува 25% од дневните потреби на витамин Е. Путерот од кикирики е важен извор на есенцијални минерали како што се магнезиум, фосфор, калциум и цинк.

Не сите путери од кикирики се направени исти !!!
Еве неколку брзи мали совети кои ќе ви помогнат како да препознаете вистински путер.

Купете 100% природен путер од кикирики ако сакате да го одбегнете внесот на нездрави масти односно додатокот од палима маст.
Содржината на шеќер во путерот од кикирики е клучен фактор. Комерцијалните марки обично содржат големи количини на шекер.
Внимавајте на содржината на натриум на списокот со состојки на вашиот путер од кикиритки.
Погледнете го процентот на протеин.

Real Peanut Butter не соджи Натриум (сол), шекер, транс масти, адитиви и други штетни додатоци.
Единствен на пазарот со ваков состав :
– 50,2% Протеин✔
– 33,5% Масти✔
– 13,5 Хидрати✔