Dextrose

Sale!
new dextrose
new dextrose

МКД229 МКД159

Real Декстроза во прав, или гликоза, како што е исто така познато, е моносахарид кој е приближно 30% помалку сладок од чистиот или рафиниран шеќер од трска и не е поврзан со фруктоза или лактоза.
Real Dextrose Powder 500gr
Доза – 2 лажици, приближно 20гр

Нема на залиха

Опис на производот

Декстроза или глукоза е едноставен и најважен јаглерохидрат, претсавува квалитетен извор брза енергија.

Најдобар начин на внесување едноставни шеќери за спорстисти кои имаат многу поголеми енергетски потреби од просечните луѓе.Односно има високи гликемиски индекс (GI), т.е. има многу брза апсорпција. Внесот на потребните количини од овој производ брзо ги пополнува енергетските резерви, т.е. го спречува забрзаното разградување на мускулното ткиво по физички напор. Може да се употребува со вода пред, за време и по тренинг бидејќи осигурува енергија, а притоа не претставуава товар за органите на варење.
На нејзиниот транспортен систем може да се базира транспортот на креатин и/или аминокиселините односно протеинините.

Real Декстрозата е целосно изведена од пченка, што ја прави природна, ефикасна и лесно се користи од телото. Неговата фина текстура и умерената сладост ја прават декстрозата разноврсна за широк спектар на апликации. Како и да е, прашокот декстроза нуди особено важен ефект за спортистите. Real декстроза во прав 100% чисто гориво за брза енергија.
100% чиста Декстроза без ароми.
Декстрозата не само што ќе го предизвика вашето тело да ја спроведе гликозата во клетките таа истото ќе го направи и со амино киселините и другите нутриенти.
Препорачливо е да се зема веднаш после тренинг за да ги надополни потрошените резерви на гликоген, одлична комбинација со BCAA и Креатин за да ги наполни вашите ткива со квалитетни нутриенти.
Real Dextrose Монохидрат е 100% чиста без додатоци и ароми.