ПочетнаДесерти50% Protein Peanut Butter 340gr

50% Protein Peanut Butter 340gr

Sale!
Peanut Butter
IMG_20190330_123532

МКД290 МКД230

Путер од кикиритки со 50% протеини✔
Намалени масти✔
100% кикиритки✔
Без палмина маст✔
Сол – 0гр✔
Без Шекер✔
GMO Free✔
Vegan Approved✔

Опис на производот

Real Protein Peanut Butter
Путер од кикирики е храна со висока содржина на различни витамини и минерали, високи количини на растителен протеин. Ова е многу важно за децата, вегетаријанците и најмногу за активните спортисти. Особено за нив го развивме овој производ со намалена содржина на маснотии.

Содржината на незаситени маснотии помага да се задржи нивото на холестерол на ниско ниво, што пак го намалува ризикот од срцеви заболувања.

Една лажица путер од кикирики обезбедува 25% од дневните потреби на витамин Е. Путерот од кикирики е важен извор на есенцијални минерали како што се магнезиум, фосфор, калциум и цинк.