ПочетнаУбавина и ЗдравјеNAC N-Acetyl L-Cysteine 60 Caps

NAC N-Acetyl L-Cysteine 60 Caps

Sale!
nac

МКД1,990 МКД1,390

Повеќенаменски додаток NAC кој може да помогне во борбата против оштетувањето на клетките низ телото.

помага при детоксикација на црниот дроб и ги штити клетките од оксидативен стрес
ја зајакнува имунолошката одбрана
ги ублажува симптомите на респираторните состојби
ја поддржува плодноста, закрепнувањето на мускулите.

Земете 1 капсула дневно со многу вода.

Совет: Најдобро ќе го апсорбирате NAC (орален Н-ацетилцистеин) ако го земате на празен стомак или барем еден час подалеку од јадење.

Нема на залиха

Опис на производот

NAC (N-ацетил цистеин) е стабилизирана форма на есенцијалната амино киселина L-цистеин. Како додаток, NAC брзо се апсорбира во цревата и може да помогне да се пополнат празнините во природните нивоа на цистеин, осигурувајќи дека го имате она што ви треба. NAC, како и L-цистеинот е градежен блок на многу протеини, како и на пептидот глутатион, моќен супер-антиоксиданс.

Глутатионот е познат како „главен антиоксиданс“ не само затоа што се наоѓа во скоро сите клетки на вашето тело, туку и поради неговата способност да го поддржува дејството на другите антиоксиданси. Значи, NAC може да помогне во борбата против оштетувањето на клетките предизвикани од слободните радикали низ телото.

Затоа, NAC е повеќенаменски додаток кој има низа потенцијални здравствени придобивки, вклучително и делување како антиоксиданс, поддршка на плодноста, функцијата на имунолошкиот систем и обновување на мускулите, до лекување на медицински проблеми кои се движат од психолошки нарушувања, до респираторни состојби.

Зошто
Одредени животни ситуации како што се лошата исхрана, стресот и токсините од околината, староста, зголемената физичка активност, имаат тенденција да го намалат нивото на глутатион. NAC како додаток може да го надополни нивото на глутатион за скоро 30%. Покрај тоа, NAC е добро проучен од медицински истражувачи и има низа потенцијални здравствени придобивки:

помага во природниот процес на детоксикација на телото со заштита и поправка на клетките од оштетувањето на слободните радикали и токсините.
го намалува воспалението во белите дробови и бронхиите и ја олабавува слузта во дишните патишта, што е корисно за ублажување на симптомите на респираторните состојби.
го подобрува здравјето на мозокот и им користи на луѓето со состојби како што се Алцхајмерова и Паркинсонова болест.
може да помогне и при психијатриски нарушувања и зависни однесувања со регулирање на нивото на глутамат во вашиот мозок.
Nutritional Info
VALUES PER 1 CAPSULE %NRV (*)
L-cysteine 445 mg –
Ingredients: N-acetyl L-cysteine, hydroxypropyl methylcellulose (capsule shell).

(*)% Of nutrient reference values in accordance with EU regulation 1169/2011