Директна причина за денешните модерни дегенеративни болести се вештачките засладувачи , бои , ароми , конзервански …..

 

За жал тие се присутни во многу пијалоци , храни и десерти кои ги конзумираат и децата.

Едни од најлошите засладувачи се :

  1. Aspartame
  2. Sucralose (Splenda)
  3. Acesulfame K
  4. Saccharin
  5. Xylitol, Sorbitol

Кои може да ги сретнеме и во суплиментите    ( додатоци во исхрана )   Затоа кога избирате погледнете што купувате вашиот суплимент нека биде засладен само со природна Стевиа !                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   Кога зборуваме за вештачки бои , конзерваси , адитиви кои се едни од виновниците за овие болести а се почесто ги има во храната , пијалоците , десертите и суплиментите .

Tartrazine, Allura Red, Ponceau 4R, Quinoline Yellow WS, Sunset Yellow and Carmoisine

food-additive                     Еве ја и листата на најопасните  .

Проверети ги производите кои ги користети дали    содржат некои од наведените .                                                                                                                                                                                                                                    Кога се работи за популарниот (WHEY) протеин од сурутка се среќаваме со овие вештачи бои , конзерванси и засладувачи во многу од нив . Најчесто не обрнуваме внимание на делот од етикетата во кои се напишани овие состојки и го гледаме само делот каде е наведено на една доза колку протеин содржи . Друго на кое треба да обратиме особено внимание дали производот има (Grass Fed Cow ) сертификат .                                                             vs

Зошто тоа е гаранција дека вашиот WHEY е направен од млеко кое доага од крави кои се хранети со трева и произведуваат млеко само сезонски . Ако се одлучите да купите производ без овој сертификат значи дека вашиот WHEY е произведен од млеко кое доага од крави кои се хормонски третирани  .

Ваквите проиводи кои се произведени од хормонско млеко и згора на тоа содржат некои од горенаведените вежтачки засладувачи , ароми , конзервански и бои наместо да имат бенефит за вашето здравје тие се лоши за него .

Затоа изберете WHEY протеин со (Grass Fed Cow ) сертификат , без вештачки бои , саладувачи и ароми засладен само со природна Стевиа , додадени само природни ароми.

Производ кој ги исполнува сите услови и се продава на нашиот пазар е Iso Touch .                     gmo-grass-certificate                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                iso touch 86