ZMA

Sale!
zma-new
zma (1)

МКД1,580 МКД1,190

 

Како тоа функционира во текот на спиењето?

ZMA за време на спиењето излачува хормони како тестостерон и хормонот за раст со што се подобрува квалитетот на спиењето. ZMA игра важна улога за спортистите кои тренираат интензивно.

Во текот на најдлабоките фази на спиењето (СР), се постигнува поголемо ослободување на хормонот за раст (GH), а исто така лачи и тестостерон во текот на спиењето, нивото во крвта се постигнува максимално во текот на раните утрински часови. Овие два хормони ви даваат издржливост за време на тренинг и  придонесуват за раст на мускулите.

Препорачана доза 1 капсула.

Паковање – 60 капсули.

 

Опис на производот

ZMA е нов ефикасен спортски производ, кој ги подобрува перформансите на анаболна формула. ZMA е  дизајниран да го подобри растот за време на спиењето и неговото дејство е клинички докажано. Ги зголемува природните нивоа на анаболни хормони, кои за возврат ја подобруваат  мускулната сила, со што се промовира анаболната состојба на организмот, со истовремено подобрување на минерална апсорпција и елементи во трагови. Тоа содржи три природни компоненти: цинк (цинк монотетионин аспартат), магнезиум (Магнезиум аспартат) и витамин Б-6 во точни пропорции да се постигне максималното навлегувањето на компоненти.

Цинк игра централна улога во регулирањето на клеточниот раст, обнова на ткивата, додека има позитивен ефект на зголемување на производството на тестостерон. Магнезиумот го одржува нивото на електролити во рамнотежа и помага да се подобри квалитетот на спиењето (дефицит на магнезиум се покажа дека резултира со грчеви во мускулите, контузии, несоница, итн) и конечно, витамин Б6 помага во намалување на заморот . Администрација на ZMA значително го намалува нивото на кортизол (стрес хормон) во крвта од 25% – 59%.