Omega 3

Sale!
omega3-goldtouch

МКД1,190 МКД790

Омега 3 може да го подобри балансот на масни киселини и :

кардиоваскуларната функција
функција на нервниот систем
имунитет
Меморија и концентрација
расположение
невротрансмисијата
Инсулинската чувствителност и хранливо партиционирање

Паковање : 30 капсули
Се зема 1 капсула секој ден меѓу оброците.

Опис на производот

 

Омега 3 масните киселини се неопходни за здравјето на луѓето, тие се наоѓаат во рибата, како лосос, туна, сардина, друга морска храна, вклучувајќи алги и во помали количини во јаткастите плодови.

Нашите Омега-3 имаат висока концентрација на двете најмоќни омега-3 масни киселини :

– 500mg еикозапентанонска киселина (EPA) &

– 335mg докозахексанонска киселина (DHA)

EPA и DHA се покажа како најдобри за да обезбедат широк спектар на клинички придобивки кои варираат од мозокот и очите развој кај доенчиња, за одржување на здравјето на кардиоваскуларниот систем кај возрасни и стари лица.

NUTRITIONAL INFO

VALUES AMOUNT PER SERVING
Serving size: 1 cap
Calories 9 kcal
Fatty acids  unsaturated 0,99g
Vitamin E 0,12mg
Algae Oil omega 3 fatty acids 988mg
      Of which EPA 501,6mg
      Of which DHA 334,40mg

Ingredients: capsule: microcrystalline cellulose. Allergen Warning: Product derived from organic synthesis.