SAMe

Sale!
same200

МКД2,190 МКД1,690

SAMe има антиинфламаторни својства и најчесто се користи како додаток за остеоартритис.
Земете 1 капсула дневно 30 минути пред оброк со многу течност.

Забелешка: Не земајте навечер или пред спиење. Чувствителните лица треба да ја земаат капсулата со оброк.

Ве молиме не ги чувајте капсули надвор од нивното оригинално пакување.

Опис на производот

SAMe (S-аденозил-метионин) е природно соединение произведено од телото кое е важно во метаболизмот на многу биохемиски реакции, вклучувајќи ги и оние кои влијаат на биохемијата на мозокот и здравјето на зглобовите. Во телото, SAMe се формира од есенцијалната аминокиселина метионин и аденозин трифосфат (ATP). Витаминот Б12 и фолната киселина се исто така вклучени во циклусот SAMe. За разлика од неговиот претходник метионин, SAMe е присутен само во многу мали количини во храната. Секоја капсула содржи 200 mg од сопствената супстанција на телото SAMe. Важноста на оваа супстанца главно се заснова на нејзината особина како важен донатор на метил групи во метаболизмот.

Брендираната суровина Adomix®, употребена во SAMe 200 користи висококвалитетна суровина од брендот што гарантира стабилност и чистота на производот. Дополнително, „DRcaps™“ ја штити содржината на капсулата од киселата содржина на желудникот и ја ослободува состојката само во цревата – на тој начин обезбедува оптимална биорасположивост.

Зошто
За да го добиете
Бидејќи SAMe е вклучен во формирањето, активирањето и разградувањето на други хемикалии во телото, вклучувајќи хормони и протеини и се покажа дека има придобивки за расположението, црниот дроб, зглобовите и многу повеќе. Поточно:

SAMe игра важна улога во поддршката на расположението, поради неговата улога во синтезата на невротрансмитери и фосфолипиди. Истражувањата покажуваат дека додавањето SAMe во исхраната на депресивните пациенти ги зголемува нивоата на серотонин, допамин и фосфатидилсерин и го подобрува врзувањето на невротрансмитерите за рецепторните места, што резултира со зголемена активност на серотонин и допамин и подобра флуидност на мембраните на мозочните клетки, што доведува до значително клиничко подобрување.
SAMe има антиинфламаторни својства и најчесто се користи како додаток за остеоартритис.
Бројни студии покажаа дека SAMe може да помогне да се ублажат минливи мали болки и болки кои се резултат на прекумерен напор или напор.

Nutritional Info
VALUES PER 1 CAPSULE %NRV (*)
S-adenosyl methionine 200 mg
Ingredients: Acerola fruit juice powder, hydroxypropyl methylcellulose (capsule shell), grape seed extract, Ginkgo biloba leaf extract, pea fiber, blackcurrant extract, blueberry extract, alpha lipoic acid, maripremium extract (contains lutein and zeaxanthin), Coenzyme Q10, beta-carotene, D-alpha tocopherol acetate, quercetin, zinc gluconate, paprika extract(contains zeaxanthin), sodium Selenium

% Of nutrient reference values in accordance with EU regulation 1169/2011

Додатни информации

Пакување

120 Капсули