Real Instant Oats

Sale!
Real Oats
Реал ОвесОвес

МКД49 МКД35

Real Whole Instant Oats
Овесни снегулки
Богати со влакна
Добар извор на протеини
Низок Гликемиски Индекс
Не се процесирани
100% природни
Не содржат никакви GMO организми

250гр

Нема на залиха

Опис на производот

Real овесот е со хранливот состав добро балансиран.
Тоа значи дека тој е добар извор на сложени јаглехидрати, растителни протеини но во исто време и на растителни влакна, вклучително можеби најмоќниот фибер, бета-глуканот.
Real овесот е одличен е за вегетариански и веган диети.
Real овесот не е третиран со Јонизирачко зрачење.

Овесот е исто така подобар извор на протеини и масти од повеќето житарки. Исклучително богатиот микронутритивен состав, во само една чаша (oколу 80g) или еден овесен оброк е следен:

– Манган – 191% од Дневно Препорачаниот Внес
– Фосфор – 41% од ДПВ
– Магнезиум – 34% од ДПВ
– Бакар – 24% од ДПВ
– Железо – 20% од ДПВ
– Цинк – 20% од ДПВ
– Витамин В9 – 11% од ДПВ
– Витамин В1 – 39% од ДПВ
– Витамин В5 – 10 од ДПВ
– помали концентрации на калциум, калиум, витамин В6 и витамин В3.

Макронутритивен состав
100г
Енергетска вредност 374Kcal
Масти 7%
Заситени 1,3%
Јагленохидрати 58,7%
Од кои шекери 0,7%
Фибри (влакна) 10%
Протеини 13,5%