HYDRO 5 – AMINO ACIDS

Sale!
hydro5-aminos
hydro5-facts

МКД2,790 МКД1,810

Слободна форма на амино киселини од хидролизиран Whey
Богата со BCAA
Екстремно брза абсорпција и експресно брзо пренесена во мускулите

Подобрен мускулен раст и поголеми мускулни придобивки.

Зголемена издржливост и севкупни атлетски перформанси.

Подобрена рецесија и намалена мускулна болка

Одлични за топењето на мастите.

Пакување: 300 капсули

Земете 1 порција ( 2 капсули), најмалку 3 пати на ден. За оптимални резултати земете 1 од овие порции 30 минути пред тренингот, така што амино киселините ќе влезат во вашиот крвоток токму на време за да се искористат за гориво, со што се спречува распаѓањето на мускулите и 1 доза директно по тренингот, така што ќе го максимизирате закрепнувањето. Ако не јадете редовни оброци на секои 2-4 часа, или нема доволно протеини во вашата исхрана, тогаш треба да земете дополнителни порции помеѓу оброците за да го спречите губење на мускулите.

GMO free, Kosher and Halal approved.

Опис на производот

Hydro 5 е произведен од WPH, извонреден извор на протеини (потекло од 100% од Израел) со користење на високо-технолошки процес на хидролиза, под строг и модерен систем за квалитет со висок Kosher надзор. Од овој процес хидролизатите на сурутка се трансформираат во слободна форма аминокиселини, кои се многу сварливи.

Hydro 5, ги содржи сите есенцијални и не есенцијални амино киселини кои треба да функционираат правилно на вашето тело. Особено е богат со BCAA и со леуцин, кои се познати по стимулирање на протеинската синтеза во вашите мускули. Но Hydro 5 исто така содржи глутаминска киселина, аланин, аргинин, аспартинска киселина, цистеин, хистидин, глицин, пролин, серин, тирозин, лизин, метионин, фенилаланин, треонин и триптофан, комбинирани во добро избалансирани количини, така што тие произведуваат поголема комбинирана ефект, помагајќи му на вашето тело да функционира оптимално на секое ниво.

Hydro 5 ги содржи сите 18 суштински и не есенцијални амино киселини, кои се апсорбираат и пренесуваат во мускулите навистина брзо. Целата приказна е дека функцијата на Hydro 5 оди далеку подалеку од конкуренцијата. Тие играат голема улога во структурата и функцијата на протеините и ензимите и производството на други аминокиселини, додека тие исто така учествуваат во метаболизмот на мастите и функцијата на имунолошкиот систем. Значи, без разлика дали барате да наполните гориво после тренингот или едноставно да одржувате добро здравје, Hydro 5 ќе му даде на вашето тело она што му е потребно за да се постигне нормална синтеза на протеини, да го стимулира растот на мускулите и регенерација, производството на енергија и топење на мастите.

NUTRITIONAL INFO

VALUES AMOUNT PER 100G
Calories 366 kcal
Protein (Nx 6.38 dry base) 94,3 g
 Carbohydrate 2.0 g
 of which Sugars 2.0 g
 Fat 1.0 g
 of which saturates 0.7g
 Sodium 0.3 g
ESSENTIAL AMINO ACIDS
Isoleucine 6.21 %
Leucine 10.38 %
Lysine 9.27 %
Methionine 2.18 %
Phenylalanine 3.12 %
Threonine 6.8 %
Thryptophan 1.72 %
Valine 5.85 %
NON-ESSENTIAL AMINO ACIDS
Histidine 1.7 %
Alanine 4.91 %
Arginine 2.2 %
Aspartic acid 10.78 %
Cystein 2.45 %
Glutamic Acid 17.33 %
Glycine 1.67 %
Proline 5.87 %
Serine 4.94 %
Tyrosine 2.62 %

Додатни информации

Пакување

120 Капсули