GLUTAMINE MICRONIZED

Sale!
glutamine
glutamine-factsglutamine

МКД1,850 МКД1,290

За време на интензивно вежбање во крвта и мускулите нивото на глутамин има тенденција да падне и мускулите се разградуваат. Да се спречи овој ефект и да се постигне градба на нови мускули треба да се  зема L-глутамин .

Го запира разградувањето на мускулите и го стимулира нивното растење (телото може да го користи глутаминот за синтеза на протеини во мускулите)
Се намалува мускулната загуба (Л-Глутамин може да го минимизира разградувањето на мускулите, особено во периодите на “диета”, со цел да се изгубат телесните масти, но треба да се задржат вашите мускули )
Ја зголемува способноста на вашето тело да лачат човечки хормон за раст (HGH), кој им помага да го метаболизираат телесните масти и поддршка на нов раст на мускулите
Подобрување на атлетските перформанси и брзо опоравување
Подобрува мобилната детоксикација и спречува инфекции
Убрзува заздравување на раните во постоперативни периоди и исто така може да се олесни изгореници со одржување на клеточен волумен и хидратација
Зајакнување на вашиот имунолошки систем (Глутаминот е многу ефикасен во цревата и имунолошкиот систем на здравствена заштита соединение како овие клетки користат глутамин како извор на склопот на гориво, наместо гликоза.

Опис на производот

Glutamine Micronized 300gr

До 80 кг  1 порција растворена во голема чаша / шише со вода, по можност пред или за време на тренингот. Дополнителни оброци може да се земе во зависност од физичката активност и телесната тежина.

Земање на глутамин пред интензивен тренинг му овозможува на вашето тело да задржи висока концетрација на глутамин во мускулите и да го запре разградувањето на мускулите. Ова значи дека телото може да користи глутамин во мускулите за да се синтетизираат протеините и да се изгради мускулната маса.