ПочетнаPre WorkoutFat Killer l-CARNITINE

Fat Killer l-CARNITINE

Sale!
carnitine-bottle
carnitine-bannercarnitine-facts

МКД2,590 МКД1,999

L-карнитин ја прави својата мобилна работа и кога вежбате и одморате, но истражувањата потврдуваат дека тоа е особено ефективен за време на интензивно вежбање. Поради таа причина препорачуваме да земете 1 доза од Fat Killer L-карнитин 15-20 минути пред тренингот. Дополнителни порции може да се земаат во зависност од физичката активност, по можност 15 минути пред оброкот за вежбање .

Една доза  растворете во чаша вода и пијте.

Не ја надминувајте препорачаната доза. Не земајте пред спиење, бидејќи содржи кофеин.

Опис на производот

Карнитин е соединение формирано во телото од амино киселините лизин и метионин и се чува главно во мускулите, срцето, мозокот и спермата. Во исхраната главно доаѓа од месо и други производи од животинско потекло. L-формата на карнитин е онаа што се наоѓа во природата и е биолошки активна. Иако вашето тело го произведува, L-carnitine се смета за “условно неопходен” хранлив материјал, бидејќи вашето здравје може сериозно да се наруши ако не произведува доволно.

L-карнитинот транспортира масти, особено со долг синџир масни киселини во митохондриите, за да може да оксидираат (“изгорат”) и да произведат енергија. Така конзумирање на 4 g L-карнитин со Fat Killer може да го зголеми метаболизмот на мастите, што потоа може да придонесе за губење на тежината. Една студија на (Galloway, et al., 2010) заклучила дека покрај својата масна транспортна работа, L-карнитинот, исто така го подобрува дејството на инсулинот врз мускулните клетки. Ова значи дека L-карнитинот може да помогне да се задржи нивото на гликоза во крвта ниско, дури и по оброкот богат со јаглехидрати, истовремено помагајќи во полнењето на гликоген.

Fat Killer има 2 g ацетил-L-карнитин и 2 g глицин пропионил-L-карнитин.

NUTRITIONAL INFO
VALUES AMOUNT PER SERVING
Serving Size: 1 scoop(6,7g)
L-carnitine Total 4 g
Acetyl-L-carnitine (=ALCAR) 2 g
Glycine Propionyl- L-Carnitine 2 g
Vitamin B2 (Riboflavin) 0,42 mg
Vitamin B6 (Pyridoxine hydrochloride) 0,45 mg
Chromium (chromium (III) chloride) 12 μg
Magnesium (magnesium glycerophosphate) 112,66 mg
Anhydrous caffeine 50 mg
Camellia sinensis (L.) Kuntze (Pu-erh Tea) 100 mg
Coffee Green seeds 100 mg
Yerba Mate(Ilex paraguariensis A. St.-Hil) 100 mg
Rhodiola rosea L.( Sedum roseum (L.) Scop.) 50 mg
CoQ10(Ubiquinone) 50 mg
Ingredients: Maltodextrine, Vitamins-Minerals Mix, Sweetener (E960 steviolglycosides), Sweetener (E955 sucralose), Preservative agent (Sorbic acid E200), Antioxidants (E300 Ascorbic acid), Emulsifier (E322 from sunflower)