CREATINE 5

Sale!
creatine-look-good

МКД1,690 МКД1,290

Category:

Creatine 5 е сотсвен од 5 Видови Креатин: Три-креатин малат, креатин алфа кетоглутарат, креатин монохидрат, креатин HCL, креатин етил естер
Апсолутен додаток за физички и ментален напор.

Раст на мускулната маса
Зголемена сила
Подобрена енергија и издржливост што доведува до подобри и помоќни тренинзи
Микс од 5 видови креатин формула за максимална апсорпција
Пакување: 300 гр

Вкус: лимон

Нема на залиха

Опис на производот

Креатинот е ендогена супстанција (направена од телото) која е присутна во секоја човечка клетка, а исто така може да се најде во многу прехранбени производи, претежно месо, јајца и риба. Функционира како складиште за енергија.
Креатинот складира високо-енергетски фосфатни групи во форма на фосфокреатин. Фосфокреатин ослободува енергија за да им помогне на клеточната функција за време на стрес (вашето тело страда за време на напорни тренинзи). Кога вежбате, нивоата на (енергетска) АТП имаат тенденција да паѓаат, но креатинот може да обезбеди доволно дополнителен АТП за повторно полнење на вашите мускулни резерви и да им помогне да извршат работа, додека исто така го намалува општото замор. Тоа значи дека можете да изведувате повеќе повторувања и да кревате поголема тежина, што брзо може да се претвори во поголем раст на мускулите. Тој механизам е причината што креатинот го користат спортистите за да ја зголемат моќноста, силата и чистата маса.

Покрај тоа, креатинот е „осмотски активна супстанција“, ја влече водата во вашите мускулни клетки, што може да предизвика моментален анаболен одговор, ја зголемува синтезата на протеините и дава поцелосен изглед и на вашите мускули.

Нашата мешавина од 5 различни видови креатин е дизајнирана да ја подобри апсорпцијата и да ја подобри способноста на креатинот да поминува низ клеточните мембрани. Имајќи поголема концентрација на креатин во мускулот, моќта и перформансите на силата се значително подобрени.

Препорака за користење :
Денови за вежбање: Земете 1 лажица со појадок и 1 лажица 30 минути пред тренингот
Денови без тренинг: Земете 1 лажичка со појадок

Nutrition facts Creatine

43 Servings per container

serving size: 1 scoop(7g)

Ammount per Serving
Calories 9 kcal
per Serving
Carbohydrates 2,38 g
Sodium(salt) 0,7 mg
Tri-Creatine Malate 840 mg
Creatine Alpha Ketoglutarate 840 mg
Creatine Monohydrate 840 mg
Creatine HCL 840 mg
Creatine Ethyl Ester 840 mg
Ingredients: Maltodextrine, Natural flavoring, Tri-Creatine Malate, Creatine Alpha Ketoglutarate, Creatine Monohydrate, Creatine HCL, Creatine Ethyl Ester, Sweetener (E955 sucralose), Antioxidants (E300 Ascorbic acid), Emulsifier(E322 from sunflower)

Додатни информации

Вкусови

лимон,