ПочетнаДесертиProtein Cream 350gr

Protein Cream 350gr

Sale!
real protein cream

МКД390 МКД290

Протеински крем без Сахароза (шеќер)✔
21,3% протеин✔
11% лешник✔
Whey – протеин✔
Actilight ®✔
350 гр

Опис на производот

Ново!
Протеински крем без Сахароза (шеќер), наменет за секој што сака да ужива во добар десерт без грижа на совест!

11% лешник✔
21,3% протеин (whey)✔
Без Палмина Маст✔
Без Сахароза✔
Засладен со фруктоза✔
Висока контенрација на фибри – влакна (Actilight ®)✔
Без вештачки засладувачи, ароми и бои✔
350gr
Зошто користиме Actilight ® ?
Повеќе од 150 клинички испитувања ширум светот се спроведени за пребиотичкиот ефект на Actilight. Овој пребиотички ефект се состои во предизвикување специфични промени во составот и / или активноста на дигестивната микрофлора во организмот, како предуслов за подобро здравје.

Actilight ® е еден од најефикасните пребиотици – доволно активен за да го стимулира растот на бифидобактерии кога се користи само 2,5 грама на ден за седум дена.

Се користат различни дози на производот во зависност од посакуваниот здравствен ефект.
Клиничките студии јасно покажуваат дека Actilight ® ја подобрува удобноста на гастроинтестиналниот тракт. По 6 недели од консумирањето на Actilight ®, интензитетот на болката во стомакот значително се намалува. Кај 96% од пациентите има значително подобрување на дигестивниот комфор, а 83% потврдуваат подобра општа состојба во нивните секојдневни активности.
Многу студии покажаа позитивен ефект врз имунолошкиот систем, зајакнување на цревниот ѕид и намалување на потенцијалните патогени бактерии во цревниот тракт. Покрај тоа, откриено е дека Actilight промовира подобра апсорпција на изофлавоните во диетите и помага да се подобри густината на коските.
Actilight ® има висока толеранција на варење и може да се консумира до 20-30g на ден.
Здравствени придобивки од пребиотиците:
Удобност за варење
Цревен имунитет
Апсорпција на минерали
Метаболизам на јаглени хидрати

Да се чува на суво и ладно место на температура под 25 °C. Да не се изложува на сончева светлина. Откако ќе се отвори користете го во рок од 4 недели.
Минималниот рок на траење е означен на пакувањето.