Brain Food 30caps

Sale!
brain-food-goldtouch

МКД2,990 МКД2,390

Природен додаток што може да ја подобри функцијата на мозокот.

Подобрена :

Меморија и Фокус
Безбедност
Општи когнитивни способности.
Brain Food е нова генерација Ноотропска или „паметен суплимент“. Содржи природни соединенија кои можат да му дадат на вашиот ум дополнителен поттик. Богатата содржина на витамини и билки за мозокот да добие храна и има невропротективни придобивки, додека може да ја зголеми вашата ментална агилност и да ги подобри вашите вкупни когнитивни перформанси.

BACOBA MONIERI
GINKGO BILOBA
GUARANA
RHODIOLA ROSEA
BACOBA MONIERI или Брахми е билка која се користи во традиционалната ајурведска медицина, во Индија стотици години. Содржи многу ноотропни фитохемикалии, како што се триперпеноидни сапонини, кои имаат анти-оксидантна, невропротективна и хепатопротективна активност и се користи како храна за мозокот заради неговото когнитивно зајакнување. Bacopa monnieri ја подобрува меморијата и природно се бори со вознемиреност помагајќи му на вашето тело подобро да се справи или да се прилагоди на дневните стресови.

Опис на производот

Бидејќи brain food ќе ви даде ментална предност на безбеден и природен начин. Подржува здрава активност на мозокот, детоксицирачки механизми и имунолошка функција. Конзумирањето една доза дневно има многу придобивки, вклучувајќи :

Невропротективни придобивки – Го штити вашиот мозок од оштетување и дегенерација.
Општо зголемено сознание, преку подобрување на различните процедури на мозокот, како мемориска функција, концентрација и фокус, вклучени во учењето и размислувањето.
Природен стрес – може да ги намали симптомите на генерализирано растројство на анксиозност и исто така му помага на вашето тело подобро да се справи или да се прилагоди на дневните стресови.
Антиоксиданс може да помогне во забавување на заболувања поврзани со возраста со борба против оксидативниот стрес што обично се влошува кога некој старее.
Земете 1 капсула (за лица до 60 килограми), со голема чаша вода, помеѓу оброците, дневно.

NUTRITIONAL INFO

VALUES AMOUNT PER PILL
 Choline Bitartrate 25,48 mg
VitaminB6, Pyridoxinehydrochloride 0,30 mg
 Vitamin B12,CyanocobalaminSD 0.87 μg
Vitamin D3 9,24 μg
Vitamin H, D-Biotin Trit on MD 39,60 mg
Minerals Calcium (Calcium Lactate 5H2O) 0,7 mg
Iron (Ferric Ammonium Citrate)  40 mg
Bacopa monnieri (L.) Pennell 40 mg
Ginkgo biloba L 40 mg
Paullinia cupana Kunth seeds (= Guarana) 40 mg
RhodiolaRosea  40 mg

Ingredients: Bacopa monnieri (L.) Pennell, Ginkgo biloba L. , Paullinia cupana Kunth seeds (=Guarana) , Rhodiola Rosea, Calcium (Calcium Lactate 5H2O), Choline Bitartrate, Iron (Ferric Ammonium Citrate), Cellulose, Vitamin B6 (Pyridoxine hydrochloride), Vitamin H ( D-Biotin Trit on MD), Vitamin D3, (ergocalciferol), Vitamin B12, (Cyanocobalamin SD). Packed in Vcaps (Shell: hypromellose (E464), Colorants: yellow iron oxide (E172), titanium dioxide (E171)).