Anadomisis

Sale!
ANADOMISIS
anadomisisWeb_MeasurableResults1-4-1

МКД2,590 МКД1,990

Една од најдобрите мешавини на пазарот!

Anadomisis содржи : BCAA , Glutamine , Vitargo .

Тежина : 500 грама
Доза: 5 Грама

Опис на производот

1. BCAA со единствен сооднос од 5 (леуцин): 1 (изолеуцин): 1 (валин), Глутамин и јаглени хидрати Vitargo.
Anadomisis ја поттикнува синтезата на протеините и го спречува распаѓањето на мускулните клетки.
Го подобрува навлегувањето на гликозата и ја подобрува инсулинката чувствителност.
Ја намалува мускулната болка од интензивно вежбање.
Го спречува катаболизам на мускулите и ја подобрува способноста на вашето тело да се опорави за време на спиењето.
Ги подобрува атлетските перформанси и го убрзува закрепнувањето од интензивно вежбање .
2.Глутаминот е најзастапената слободна аминокиселина во организмот. Глутаминот се произведува во мускулите и се дистрибуира преку крвта до органите кои имаат потреба од тоа. Тој е инволвиран во многу метаболички процеси и е главен носител на азот во организмот и е важен извор на енергија за многу клетки. Тој исто така му помага на имунолошкиот систем и е потребен за нормално функционирање на мозокот и се разбира, корисен е во изработка на други хемикалии во телото, како што се другите амино киселини и гликозата (шеќер).
3.Vitargo® е патентирана молекуларна формула јаглени хидрати која е направена од посебен јачменов скроб. Vitargo® е уникатна формула поради тоа што е специјално обработена за да се изведе молекуларен профил што е многу различна од другите јаглехидрати, кои го сочинуваат шеќерот на пример (гликоза, фруктоза, сахароза) и малтодекстрин. Најважно е дека во студиите спроведени за спортисти на Универзитетот е докажано дека Vitargo® работи најдобро од сите јаглехидрати.

PUBLISHED UNIVERSITY STUDIES ON VITARGO

Improved Gastric Emptying Rate in Humans of a Unique Glucose Polymer with Gel-forming Properties

Many athletes complain about sports drinks giving them stomach discomfort. All we can say about that is: It is history! Vitargo has a very low osmolality, giving you a rapid stomach emptying, in fact, 130% faster than with ordinary sports drinks. The 2nd study made on Vitargo at Karolinska Institute of Sweden shows that. ’ Improved gastric emptying rate in humans of a unique glucose polymer with gel-forming properties’ Scand. J. Gastroenterol 2000;35:1143-1149.

Post-exercise ingestion of a unique, high molecular weight glucose polymer solution improves performance during a subsequent bout of cycling exercise

A new clinical study made on the Vitargo starch, published in Journal of Sports and Science shows that.
’ Post-exercise ingestion of a unique, high molecular weight glucose polymer solution improves performance during a subsequent bout of cycling exercise’ journal of sports sciences, 1-6.

Muscle glycogen resynthesis rate in humans after supplementation of drinks containing carbohydrates with low and high molecular masses

Vitargo replenishes glycogen levels in your muscles 70% faster than any other sports drink carbohydrate! The 1st study made on Vitargo at Karolinska Institute of Sweden shows that. ’ Muscle glycogen resynthesis rate in humans after supplementation of drinks containing carbohydrates with low and high molecular masses’ Eur J Appl Physiol 81:346-351.

NUTRITIONAL INFO
VALUES PER SERVING
Serving size :1 scoop(5 g)
Calories 6 kcal
BCAAs 5:1:1 2000 mg
L-Leucine 1428 mg
L-Isoleucine 286 mg
L-valine 286 mg
Glutamine 1500 mg
Vitargo® 1500 mg
Ingredients: BCAAs 5:1:1(L-Leucine, L-Isoleucine, L-valine), Glutamine, Vitargo, Natural flavoring substances, preservative agent (Sorbic acid E200), Antioxidants(E300 Ascorbic acid) Emulsifier(E322 from sunflower)

Додатни информации

Тежина

500 грама