AAKG 120caps

Sale!
aakg-1
aakg-1

МКД1,190 МКД920

100% AAKG (L-ARGININE ALPHA-KETOGLUTARATE)

Го поддржува Н.О. (азотен оксид) производството, што резултира во подобро мускулно пумпање и транспорт на кислород
Ја подобрува испорака на хранливи материи до и од мускулното ткиво.
Ги подобрува перформансите на вежбање и ви дава поголема енергија
Го подобрува метаболизам на протеини

1 порција = 3 капсули (= 2,1g)

За да извлечете максимум од придобивките од вежбањето на ААКГ, препорачуваме да консумирате 1 порција (до 60 килограми), 30 минути пред вежбање.

NUTRITIONAL INFO

VALUES AMOUNT PER SERVING
Serving Size=3 capsules
Arginine Alpha Ketoglutarate (AAKG) 2,1 g

Ingredients: 100% L- Arginine Alpha Ketoglutarate (AAKG), capsule: microcrystalline cellulose.

Опис на производот

Аргинин Алфа Кетоглутарат (ААКГ) е соединение направено од условно есенцијална аминокиселина Л-Аргинин, врзано за молекула Алфа-Кетоглутарат. Л-Аргинин делува како претходник на вазодилататорот на азотниот оксид. Што значи тоа за вас и за вашиот тренинг? Азотниот оксид предизвикува крвните садови да се отворат пошироко, што доведува до подобрување на протокот на крв во мускулното ткиво. Тоа може да ја зголеми испораката на кислород и хранливи материи за време на вежбање и мускулите добиваат вистинска пумпа PUMPS!

Покрај ефектите на мускулната ‘пумпа’ и васкуларноста, Л-аргининот исто така игра важна улога во зголемувањето на синтезата на мускулниот протеин, што помага да се намали протеинскиот катаболизам.

Затоа ААКГ е задолжителен додаток, како за спортистите ( бодибилдинг) кои сакаат да ги зголемат мускулите заради неговиот анаболен потенцијал, исто така и за спортисти кои имаат потреба од издржливоста, спортисти кои сакаат да го подобрат аеробниот капацитет заради неговите вазодилатативни својства.

ЗОШТО

Бидејќи ви е потребна за пумпа и лесно да се справите со вашите напорни вежби. Капсулите AAKG од Gold touch се лесен начин да ги зголемите вашите енергетски нивоа, посилно да влезете  во тренингот и да го намалите уморот.

100% АРГИНИН АЛФА КЕТОГЛУТАРАТ (ААКГ), БЕЗ ФИЛЕРИ.
AAKG 2: 1 (2 молекули на аргинин прикачени на 1 молекула алфа-кетоглутарат) е био-достапна форма на L-Аргинин.
ААКГ го зголемува производството на азотен оксид, што ги релаксира и проширува крвните садови, го намалува крвниот притисок и го олеснува протокот на крв низ целото тело и ги храни мускулите и ткивата.
Значи вазодилататорните својства на ААКГ, овозможуваат повеќе кислород, крв и важни хранливи материи испорачани директно во мускулните клетки, поддржувајќи го тој начин аеробниот капацитет.
Дополнувањето на Л-аргинин може да го подобри капацитетот за вежбање со засилување на енергија, јачина и моќност при вежбање. Сите испитувања на ААКГ сугерираат дека ги подобрува мерките на сила и моќ во тренингот со тежини.
ААКГ е совршен за употреба пред тренинг, пред се заради неговиот ефект на мускулна пумпа и васкуларност и затоа што може да помогне во разградување на нуспроизводите на мускулен напор кои предизвикуваат замор, како амонијак и млечна киселина, што резултира во подобри атлетски перформанси.
Дополнувањето со AAKG алфа-кетоглутарат во контролирано испитување откри дека спречува трошење на мускулите и ја зголемува апсорпција на протеини и нивната синтеза.