Што е ( Grass Fed Cows )  ?

До 1940 година речиси сите говеда во САД јаделе трева. Сето тоа се промени како што побарувачката за говедско месо и млечни производи се зголеми, што доведува до желба за подобрување на ефикасноста на говедско месо и производство на млечни производи.Повеќето крави сега се хранат со храна жито-базирани и третирани со хормони за да ги нахранат брзо, така што тие можат да се користат за месо или млеко што е можно побрзо. Стратегија која може да биде профитабилна за производителите, но не е идеална за потрошувачите.

Зошто ( Grass Fed )  ?

Месо и млечни производи кои потекнуваат од ваков тип се значително повисоки со хранлива вредност од онаа од кравите кои се хранат жито. Промовира поповолна внатрешна pH средина, која обезбедува корисни бактерии, како и поширока хранлива содржина .Протеинот направен од вакво млеко е ослободен од вештачки засладувачи, вештачки ароми, бои , ГМО и глутен, што го прави -природен избор на протеини .

Еве 5 причини зошто треба да изберете WHEY протеин (Grass Fed Cows ) сертификат

Брзо закрепнување по тренингот,  оптимално искористување. Конзумирање на ваков квалитет производ во рок од 30 минути после тренинг помага да се зголеми растот на мускулите, го забрзува вашето закрепнување, како и минимизирање на оштетување на мускулите и болка.

Губење на масти. Grass Fed протеин може да придонесе за намалување на телесната тежина кога се консумира соодветно после вежбање. Износот на масни киселини, конјугирана линолова киселина (CLA) е 3-5 пати поголем во Grass fed сурутка во споредба со комерцијалнata сурутка. CLA се покажа за подобрување на раст на мускулите и метаболизмот, што му помага на телото да гори масти !

Хранлив засилувач. Конзумирање на исхрана, која вклучува Grass fed Whey има многу потенцијални бенефиции ! Поголема достапност на хранливите материи, повисоки CLA и зголемување на омега-3 масни киселини. Омега-3 масни киселини користат на телото делувајќи како анти-воспалителни.

Повисока биолошка вредност + Целосен амино киселински профил. Grass fed протеин од сурутка обезбедува оптимално биолошка вредност и е комплетен протеин.Ѓи содржи сите девет есенцијални аминокиселини и повисока концентрација (околу 25%) од разгранетиот синџир на амино киселини (BCAA) од сите други  извори на протеини. БЦАА три посебни амино киселини, леуцин, изолеуцин и валин. Тие се специјални бидејќи тие се прекурсори за синтеза на Глутамин и Аланин. Покрај тоа изолеуцин и валин се користат како енергија за време на вежбање. БЦАА треба да ви даде важна енергија за време на вежбање, исто така може да се спречи мускулен протеински дефицит.

Го зајакнува имунолошкиот систем. Grass fed протеин од сурутка се концентрира подобро зачувување природно се случуваат протеински фракции наречен immunglobulins од комерцијалните протеин од сурутка изолати, ова им овозможува на lactoglobulins alpha и lactoferrins да помогне во зајакнувањето на имунолошкиот систем и зголемување на производството на вашето тело na најмоќниот антиоксидант glutathhione и тоа се фантастични бенефиции за здравјето и забавено стареење.

Сите овие придовки се однесуваат само на Whey протеин со (Grass Fed Cows) серификат !!!iso-touch-86

 

 

gmo-grass-certificate