Надминете го вашиот страв од тренинг со тежина и почнете да посетувата теретана !

Вистинските причини зошто секој треба да посетува теретана и не треба да се плаши од тренинг со тегови

1 – Токму сега веројатно немате доволно мускулна маса

2 – Тренингот со тегови придонесува за подобра положба на телото и стабилност
3 – Станувате посилни го подобрува квалитетот на животот
4 – Мускулната маса ги подобрува сите видови на здравствена состојба
5 – Дури и спортистите кои се занимаваат со спорт на издржливост треба да практикуваат тежински тренинг

Стекнување на мускулна маса ви дава неколку предности :

Поголема густина на коските
Помалку болка
Подобар квалитет на живот
Подобрено држење на телото
Намалување на симптомите на некои хронични болести
Подобри перформанси издржливост