Бидете сигурни дека протеинот од сурутка во прав е 100% природен и не е хемиски зајакнат со вештачки засладувачи како аспартам и слично,нека биде засладен со природна Стевиа. Многу важно за секој протеин е да не користи синтетички бои, вкусови или други непријатни состојки, да содржи само природни ароми . Ниту една од овие состојки( вештачки засладувачи , вештачки ароми ) досега не се покажала дека е безбедна за луѓето да ги консумираат. Од тие причини, не купувајте било кој популарен “бренд” на комерцијални протеински производи !

Проверете дали вашиот протеин е направен од 100% природно млеко односно дали има ( Protein from Grass Fed Cows ) сертификат .

Ако се работи за изолат проверете дали има назнака ( this product is not treated with ionizing radiation ) за да бидете сигурни дека вашиот протеин не е добиен со јонизирачко зрачење .

100% natural GMO free е следното што треба да го поседува вашиот производ е назнака дека тој производ не содржи никакви елементи од (GMO)

EFSA ( European Food Safety Authority ) е гаранција за квалитетот и точноста на наведениот состав на самата етикета .

ISO 22000 , HACCP се задолжителни сертификати кои треба да ги поседуваат производителите на вашиот протеин .

Само протеинските производи кои се најдуваат во горенаведените карактеристики се безбедни за користење.

Некој од протеините кој ги исполнуваат горенаведените наведените услови а ги има кај нас на пазарот се протеините Iso Touch и WHEY TITANS на GoldTouch Nutrition а во Македонија се продаваат и бесплатно доставуваат до секој дом преку http://fitbody.mk
iso touch 86whey-titans 2